English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Brane Srbija Radojna

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 72 gostiju na mreži

Radojna

RADOJNA
1957-1959


Na reci Uvac, 8 km nizvodno od brane "Kokin Brod", izgradjena je nasuta brana "Radojna" sa asfaltnom ekranom na uzvodnom licu i dovodni tunel za centralu u Bistrici. Namena brane je da kao druga stepenica u sistemu "Kokin Brod" napravi malu akumulaciju od 8.000.000 m3 i skrene vodu u dovodni tunel dužine oko 8.000 m, do centrale u Bistrici.


Lokacija
reka, mesto, država
 

Uvac, Nova Varoš, Srbija 

Tip brane 

Nasuta brana sa asfaltnim ekranom 

Investitor 

HE Lim - Nova Varoš  

Projektant

Energoprojekt - Beograd - Srbija

Visina brane
Dužiina u kruni
Širina u kruni
Nasip
Tunel dužine
Prečnik tunela
Instalisana snaga
Akumulacija

42 m
361 m
6 m
123.610 m3
8.026,00 m
4,00 m
104 MW
8.000.000 m3